بلاگ
فواید چای سیاه چیست ؟
1) وجود آنتی اکسیدان
وجود آنتی اکسیدانها در مواد غدایی یکی از اصلیترین فاکتورهای تایید سلامتی است. خوشبختانه این ماده در چای سیاه وجود دارد. آنتی اکسیدانها به سلامت کلی بدن کمک میکنند، آسیب سلولی را کاهش میدهند، سطح کلسترول و قند خون را پایین میآورند و به کاهش چربی کمک میکنند.
بهترین راه برای جذب آنتی اکسیدانها از طریق خوردن ونوشیدن مواد غذایی است. حالا که اینطور است پس چرا با خیال راحت یک لیوان چای ننوشیم؟
2) کمک به سلامتی قلب
چای سیاه حاوی گروه دیگری از آنتی اکسیدانها به نام فلاونوئیدها است، که برای سلامت قلب مفید هستند. فلاونوئیدها را می توان در سبزیجات، میوهها و شکلات تلخ هم پیدا کرد.مصرف منظم فلاونوئیدها، ممکن است به کاهش بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی، مثل فشار خون بالا، کلسترول بالا،تری گلیسیرید بالا و چاقی کمک کند.
یک بررسی بزرگ از مطالعات نشان داده که به ازای مصرف هر فنجان چای روزانه، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی 4%، خطر حمله قلبی و سایر حوادث قلبی و عروقی 2% و خطر سکته مغزی 4% کمتر میشود.
3) کلسترول LDL را کاهش میدهد
LDL و HDL دو نوع لیپوپروتئین هستند که کلسترول را در سراسر بدن حمل میکنند. LDL بیشازحد در بدن میتواند خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. به این کلسترول، کلسترول بد هم میگویند. مطالعات نشان دادهاند که چای سیاه ممکن است به کاهش سطح LDL کمک کند.
4) سطح قند خون را کاهش میدهد
افزایش سطح قند خون ممکن است خطر بیماریهایی مانند دیابت نوع 2، چاقی، بیماریهای قلبیوعروقی، نارسایی کلیه و افسردگی را افزایش دهد. وقتی شما خوردنی یا نوشیدنی شیرینی مصرف میکنید، لوزالمعده هورمونی به نام انسولین ترشح میکند.
انسولین به قند اجازه میدهد تا وارد سلولها از جمله سلول های ماهیچهای و کبدی شود تا به عنوان انرژی یا گلیکوژن ذخیره شود. هنگامی که بدن نیاز به استفاده از انرژی دارد، هورمون دیگری به نام گلوکاگون ترشح میشود تا به بدن کمک کند گلیکوژن را تجزیه کند و انرژی آزاد شود.
اگر بیشتر از مقداری که بدنتان فضای ذخیرهسازی گلیکوژن دارد، مواد غذایی شیرین مصرف کنید، قند اضافی به صورت چربی ذخیره میشود.
هر لیوان چای سیاه (حدودا معادل ۲۳۷ گرم) چنین مشخصاتی دارد:
| کالری | ۲.۴ |
| کربوهیدرات | ۰.۴ گرم |
| فیبر | ۰.۱ گرم |
| چربی | ۰ |
| پروتئین | ۰.۱ گرم |
| کافئین | ۴۷.۵ میلیگرم |
| پتاسیم | ۴۹.۸ میلیگرم |